Kamenorezac Šarac


S.Z.R. "ŠARAC KAMENOREZAC" je osnovana 1998. godine u Batajnici, pored Beograda. Od kraja devedesetih do sada, uspeli smo da kreiramo prepoznatljivu reputaciju, među klijentima i među saradnicima, zasnovanu na izuzetnom poverenju, kao i na posebnom stilu izrade proizvoda od kamena.

Četvrta generacija Šaraca nastavlja tradiciju čiji su koreni u malom dalmatinskom mestašcu zvanom Civljane, podno planine Kozjak. Dalmatinski krš je bio bogat izvor sirovine, prirodnog kamena, od kojeg su izrađivani tzv. trokrsti. Ova vrsta spomenika je izuzetna zbog mukotrpnog ručnog načina izrade, ujedno je predstavljala trend u kamenoklesarstvu tog vremena.

Sa aspekta tehnologije i proširenja saradnje, sedamdesetih godina dolazi do značajnijeg pomaka. Počinje trajna saradnja sa važnim centrima za proizvodnju i distribuciju kamena (Venčac, Jablanica i Prilep). Uspostavljanjem saradnje sa italijanskim partnerima, u ponudi se našao još kvalitetniji izbor materijala.

Brend KAMENOREZAC ŠARAC je jačao sa svakim urađenim poslom, dok se tržište vremenom proširilo na prostor cele Hrvatske i delove BiH. Danas smo ponosni na cinjenicu da, od osnivanja do danas, ne postoji značajniji zastoj u radu naše firme.


Tradicija se ne sastoji u održavanju pepela nego u održavanju plamena živim.

Zašto baš mi?

Imate dodatna pitanja?

Ukoliko imate dodatih pitanja budite slobodni i pošaljite upit putem naše kontakt forme ili nas pozovite